• Header text Bibihuis Maastricht


Je kind in het Bibihuis: hoe werkt dat?

Niemand heeft het zo gewild, maar soms is het de beste oplossing als je kind (tijdelijk) ergens anders gaat wonen. Het Bibihuis biedt kinderen een thuis, wanneer dat bij de ouder(s) of ergens anders niet meer lukt. Dat is niet makkelijk en maakt veel gevoelens los. Wij begrijpen dat helemaal en daarom vertellen we je graag wat het voor ouder(s) betekent als je kind in het Bibihuis komt wonen.

 

In verbinding met je kind en het Bibihuis

Wanneer je kind bij ons woont, vinden wij het belangrijk dat je betrokken blijft. Je krijgt daarom elke week een update van ons. We vertellen dan hoe de week is gegaan en wat er zoal is gebeurd. Dat kunnen grote dingen zijn, maar ook kleine momentjes. Zo blijf je verbonden met je kind.

Afspraken tussen ouders, kind en Bibihuis

We maken samen duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld over wanneer jullie elkaar zien of wanneer je met je kind kunt bellen of appen. We vinden het belangrijk dat het voor zowel ouder(s) als kind goed voelt en goed werkt. Als het nodig is zijn er therapeuten die meedenken en ons kunnen helpen. Ieder heeft een eigen verhaal en daarom ook andere aandacht nodig. We nemen de tijd om te luisteren en te helpen. Alles wat we doen, doen we altijd met veel liefde, rust en aandacht. Zo maken we samen van het Bibihuis een warm en gezellig thuis.

 

Er is nog meer…

Daarnaast kom je ieder jaar samen met alle ouders een dag in het Bibihuis. De kinderen laten dan zien wat ze allemaal doen. We gaan samen naar de paarden, ze laten hun Muay Thai vechtsport-kunsten zien, we gaan samen schilderen: het is elk jaar weer een dag vol gezelligheid en geeft je een kijkje in onze keuken!

Meer weten?

Heb je vragen over het Bibihuis? we helpen je graag!

Stuur een bericht