• Header text Bibihuis Maastricht


Als kind wonen in het Bibihuis Maastricht

In het Bibihuis vormen we een bijzonder gezin, samen met de andere kinderen. Dat is in het begin best even wennen, dat hoort erbij. We nemen daarom rustig de tijd, zodat jij je thuis gaat voelen. Je kunt bij ons komen wonen vanaf 4 jaar, de leeftijd waarop je naar de basisschool gaat. Aanmelden kan tot de leeftijd van 12 jaar. Woon je eenmaal in het Bibihuis, dan blijf je bij ons zolang dat nodig is.

 

Bij ons ben je welkom

We doen er samen alles aan om jou een fijne plek te geven. Je krijgt bij ons je eigen kamer, zodat je altijd een plek voor jezelf hebt. Dat is fijn om even rustig te worden of iets voor jezelf te doen. Wil je na school afspreken met een vriendje of vriendinnetje? Dan mag dat ook bij ons in het Bibihuis

"Het is even wennen, maar na een tijdje voelt het echt alsof je thuis bent."

N. (woont sinds 2022 in het Bibihuis)

Onze regels

We hebben in huis duidelijke regels. Dat is nodig met zo veel mensen bij elkaar. En het helpt jou ook, want zo weet je altijd wat wel en niet kan en mag. Regels gaan bijvoorbeeld over gamen, bedtijd, huiswerk maken en op tijd thuiskomen. We hebben respect voor elkaar en gaan netjes om met de spullen in huis.

 

Lekker samen bewegen

Bewegen is gezond en daarom hebben we daar in het Bibihuis veel aandacht voor. Denk aan voetbal, Muay Thai, een vechtsport die je helpt om je lichaam te trainen én om zelfvertrouwen te krijgen. Daarnaast is er ook nog paardentherapie en muziektherapie. Natuurlijk mag je ook kiezen om lid te worden van een club of vereniging. Bijvoorbeeld turnen, dansen of voetbal.

Contact met je ouder(s)?

Als je in het Bibihuis komt wonen, kijken we samen wat er mogelijk is
om contact met je ouder(s) te hebben en hoe we dat aanpakken.

 

Meer weten?

Heb je vragen?

Stuur ons dan een berichtje!